8 + 1 nejlepších způsobů jak, nepromarnit čas v karanténě:

Každý z nás si alespoň jednou přál mít prázdniny, na které do konce života nezapomene. Teď když se nám toto přání všem vyplnilo, nikdo neví, jak s tím naložit. Přiznejme si, čekal opravdu někdo z Vás čtenářů, že tato vyhrocená situace (vystřižená jak z nějakého hollywoodského filmu ) někdy nastane? My rozhodně ne! I když je to těžké, zkusme zapomenout na negativní stránky této situace a začněme jí brát trošku pozitivněji. Co takhle myslet na to, jak si teď od nás planeta Země odpočine? Vždyť i ona se chce jednou za čas pořádně nadechnout. Tato situace týkající se pandemií koronaviru nám bere hodně, ale zároveň nám dává možnost se toho tolik naučit a pochopit to, co je v životě nejpodstatnější.

Spojme síly, podporujme se a bude zase dobře! Představte si jaké to bude, až uvidíte otevřené zahrádky restaurací, ucítíte vůni kávy v kavárnách, až budete moct obejmout svoje kamarády a známé, až budete moct vyjít ven bez strachu a až budeme moct znovu všichni cestovat.

Jedno už teď všichni víme, a to, že si budeme každé věci vážit a nebudeme ji brát jako naprostou samozřejmost. Začneme hezky od začátku!

Pojďme tedy využít naplno tento volný čas, který se nám v životech naskytl. Zapomeňme alespoň jednou na všechen ten ruch a chaos kolem nás!

Sepsala jsem pro Vás 9 způsobů, jak nepromarnit čas v karanténě. Můžete se těmito způsoby nechat inspirovat ve svých současných volných chvílích. A kdo ví? Možná se vám tyto způsoby natolik zalíbí, že se stanou vaši denní rutinou.

Jak nepromarnit čas v karanténě?

1. Vzdělávejte se:

Tato aktivita není určená pouze pro studenty. Vždyť i dospělí si mohou rozšířit své vzdělání, jde to sice těžce, ale musí chtít!

Bavil vás ve škole předmět, kterému jste se nemohli dále věnovat? Dnešní doba přináší řadu vzdělávacích portálů, článků či audií, kterými si můžete mezery ve vzdělání vyplnit.

Anebo co si zlepšit znalosti cizích jazyků? Líbí se vám například španělština? Francouzština? Nebo snad chorvatština? Je to váš vysněný jazyk, na který jste neměli předtím čas? Teď je ta správná chvíle! Kdy si cizí jazyk můžete vylepšit na takovou úrověň, kterou v životě určitě využijete.

2. Udělejte si jarní úklid:

Jaro je tu! Provětrejte všechny skříně, poličky i věci zachumlané pod postelí!

3. Čtěte knihy:

Pořádně se zachumlat do postele a pít dobrou kávu nebo čaj. To je sen každého knihomola!

Určitě se tady najdou lidé, a myslím si, že jich nebude málo (i já mezi ně patřím), kteří si nakoupili hromady knih, ale ani jednu zatím nepřečetli. Mám pro vás dobrou zprávu! Teď přichází ten správný čas tyto knihy vytáhnout.

4. Poslouchejte podcasty:

Víte, že v dnešní době existuje celá řada podcastů, které jsou zadarmo? Ať už kriminální, seberozvojový, příběhový, komediální nebo profesní.

Kde tyto Podcasty můžete najít a následně poslouchat? Zkuste třeba aplikaci Spotify. Pokud ale patříte mezi vlastníky telefonu s iOS, aplikaci Podcasty naleznete přímo v nabídce aplikací.

5. Udělejte si detox:

Co takhle udělat něco pro své tělo a dopřát mu pořádný příval energie a vitamínů? Každé tělo si žádá vyváženou stravu!

Většinou nemáme čas se zaměřovat na to co jíme, tak to zkusme teď!

Pro zlepšení duševního i fyzického zdraví je též důležitý i digitální detox. Zkuste být den bez mobilu a počítače. Já to zkusila a musím říct, že to stojí za to!

6. Soustřeďte se na vnitřní rovnováhu:

Zkoušeli jste meditovat nebo dělat jógu? Pokud ne, musíte to určitě vyzkoušet! Vnitřní klid a uvolnění, které po aktivitě nastane je k nezaplacení.

Nevíte jak se to přesně dělá? Nezoufejte, naučit se to můžete i sami doma. Existuje celá řada video lekcí – českých i anglických, které naleznete na stránce Youtube.

7. Věnujte čas sami sobě:

Zaměřte se na to, co vám celý život dělalo největší problém. Byla to sebeláska? Sebedůvěra? Či snad sebemotivace?

Zamyslete se, jakou stránku sebe samé / samotného na sobě chcete zlepšit, a udělejte to, co vám bude připadat jako nejlepší cesta k Vašemu cíli. Mohou vám pomoct videa, knížky, články nebo již zmiňované podcasty.

8. Cvičte:

Cvičit nemusíte jen ve fitness centrech. Cvičení v pohodlí domova přináší řadu výhod – nic neplatíte, jste v soukromí svého domova a po tréninku vás čeká osvěžení ve vlastní koupelně.

Hlavně se vám v těle vyplaví endorfiny a vy se rozhodně budete cítit lépe!

9. BONUS:

Jste unavení, vyčerpaní, nemocní nebo jste prostě nevyléčitelní prokrastinátoři? Myslím si, že filmové či seriálové maratony jsou unikátní řešením vaši situace. Je to činnost při které se nemusíte vzdát toho, co milujete – válení se na pohovce nebo na posteli s hromadou popadaného popcornu kolem sebe.

( Tip: Filmový maraton je tak dlouhý, jaký si ho uděláte 😉 )

Pokud se zrovna chystáte nakupovat, nezapomeňte využít Podpořit.cz a svým nákupem přispět zdarma na dobrou věc. ❤️