Kam po karanténě?

Karanténa je jedním z nejpoužívanějších slov dnešních dní. Někdo si na ni stěžuje, protože ho nudí být zavřený doma. Jiný si užívá času na věci, které odkládal nebo kvůli práci či škole nestíhal. Kam patříte vy?

Svět se začíná velmi rychle digitalizovat a najednou je všechno online. Můžete se připojit online na koncert svého oblíbeného zpěváka nebo si zacvičit jógu zdarma se zkušeným instruktorem. Není to super?

Co ale po karanténě? Co budeme dělat, až nám najednou dovolí opustit naše domovy bez roušek?

1. Podpoř své oblíbené podniky

Doba si vyžádala své a spousta podnikatelů z bezpečnostních důvodů musela svou práci stopnout a zavřít. Přišli tak o velké tržby, které mohli mít. Máme možnost jim pomoct znovu nastartovat jejich podnikání!
Zajdi si třeba na brunch s kamarády, na večeři do své oblíbené restaurace nebo na pořádný točený české pivo!

2. Cestuj po Česku

Milovníky cestování by jistě potěšilo otevření hranic. Bohužel ale zatím nikdo nevíme, jak dlouho zůstanou zavřené, a tak si pojďme naplánovat dovolenou po naší milované České republice!

Spousta z nás se žene nejen v létě pryč z Česka, věčně hledáme výhodné letenky a dobrodružství v cizích zemích. Kolikrát si ani neuvědomíme, co všechno tu máme!

Můžeme vylézt na naši nejvyšší horu Sněžku a kochat se výhledem. Vzít si stany a jít kempovat s kamarády k vodě. Vzít si kola a projet kilometry naučných stezek. Prozkoumat národní parky, navštívit hrady a zámky, a nebo se prostě toulat Prahou.

K výběru ubytování můžete přes naši stránku využít službu Booking.com nebo Chata.cz a pomoct tak na dobrou věc.

Zajímavější si to můžete udělat také díky zaznamenávací mapě Mojecesko.cz, kam si zaznačíte špendlíkem každý navštívený kout! Nejen že vám to zpestří cestování, ale i takhle se dá prokliknutím přispět na dobrou věc!

3. Běžte za kulturou

Nesmíme zapomenout, že strádala i naše kulturní sféra! Kdo nerad chodí do kina nebo divadla, jakoby nebyl. Kupme si proto lístek do kina nebo divadla a podpořme herce, kteří teď na chvíli nemohli hrát a ukažme jim, že i na tomto záleží. Zajít si můžeme na různé semináře a přednášky ve vašem městě nebo navštívit menší kulturní akce.

Co nás ale hlavně v letních měsících čeká, jsou festivaly! Je to jedna z událostí, na kterou se každý těší. Naše republika jich opravdu nabízí mnoho, proto není těžké si vybrat podle svého gusta. Podpoříme tím nejen zpěváky, kteří teď museli rušit své koncerty, ale hlavně nesmíme zapomínat i na nás.

Pojďme tam oslavit nás! Nás všechny, kteří jsme to přežili ve zdraví, kteří jsme pomáhali v těžkých chvílích našim rodinám, blízkým, a nebo i úplně vzdáleným. Nás všechny, co přispěli k tomu, že jsme jako Česká Republika společně porazili něco špatného, že jsme v tom byli všichni spolu a že jsme se z toho všeho nezbláznili!

Pokud se zrovna chystáte nakupovat, nezapomeňte využít Podpořit.cz a svým nákupem přispět zdarma na dobrou věc. ❤️