V Brně vznikl dobročinný rozvoz potravin seniorům s názvem Nákup babičce

Nákup babičce je nový neziskový projekt vytvořen pro ochranu seniorů v Jihomoravském kraji. Právě senioři jsou v dnešní době nejohroženější částí obyvatelstva. Dny trávené doma, leckdy bohužel o samotě, jsou jediným možným současným řešením jejich ochrany. Díky projektu Nákup babičce mohou senioři, jejich příbuzní nebo další lidé v karanténě nakoupit základní potraviny a drogerii do domácností zcela bezpečně online. Lidé nakupují z prostředí domova za velkoobchodní ceny bez jakékoliv přirážky. Samotný projekt prodejem svého zboží nikterak nevydělává, smysl celého projektu je pomoct lidem. Projekt dostává zaplaceno od nakupujících pouze na naftu řidičům, což činí okolo 20-50 Kč navíc pro jeden nakup.

Nákupy mohou též provádět samotní starostové obcí na základě objednávek většího počtu obyvatel určité lokality. V případě takové objednávky je nutná domluva s konkrétním pracovníkem e-shopu.

Platba probíhá též bezpečným způsobem, a to bezkontaktně – online formou, s výjimkou obcí, kde se dá platit v hotovosti.

Časový interval mezi doručením a objednáním se může lišit. Nákupy dobrovolníci rozváží dvakrát týdně, tudíž je možné, že nákup budete mít u dveří již druhý den nebo za pár dní.

Nákup je druhý den dovezen dobrovolníkem z e-shopu, který donese nákup přímo ke dveřím. Po zazvonění se doručovatel vzdálí ode dveří a počká na Vaše vyzvednutí zásilky v bezpečné vzdálenosti. Nákup je přitom celou dobu zcela chráněn, doručovatel e-shopu má po celou dobu cesty a kontaktu rukavice a roušku, kterou dostanete i Vy k nákupu.

Dobrovolníci se hlásí jak na pozice rozvážení zásilek po celém jihomoravském kraji, ale též na výpomoc práce s e-shopem či zajištěním samotného nákupu.

S nápadem Nakup babičce přišel Albert Fikáček, který je v současné době provozovatelem mezinárodní dopravy Geopard Express. Albert je též absolventem NEWTON College stejně jako my, celý tým z Podpořit.cz.

Děkujeme projektu Nákup babičce za ochranu našich prarodičů a držíme palce!