5 způsobů, jak pomoct zdarma

Často mívají lidé špatné předsudky ohledně darování peněz na charitu. Nevěří konkrétním organizacím, a tak raději vůbec nepřispějí, i když by to udělali rádi. Málo koho ale napadne, že existuje spousta způsobů a vychytávek, jak někomu pomoci i zadarmo. Já jsem jich pár vybrala a připravila pro vás.

1. Daruj podprsenku do Afriky

Pro většinu Evropanů je něco jako spodní prádlo samozřejmost, ovšem pro většinu obyvatel Afriky ne. Určitě má každá z nás v šuplíku schovanou podprsenku, která nám úplně nesedí nebo se nám postupem času přestala líbit. Jenže darovat takovou věc do sekáče úplně nejde, jelikož bychom se asi nesešly s nadšením prodavačky, která by pak oblečení třídila. Proto není lepší způsob než si projít tuto stránku a poslat nepotřebné spodní prádlo dál a uvolnit si už tak přecpaný šatník.

2. Krabice od bot

Pokud jste rodiče, nebo máte malé sourozence, tak víte, že děti mají hromadu hraček, z nichž většina leží ve skříni a nikdo si s nimi nehraje. Není divu, když jich na každé narozeniny a Vánoce spoustu dostanou a pak ani neví, že je mají. Na to mám jednoduchý lék. První řekněte svým příbuzným, že pár hraček stačí, že už teď je nemáte pomalu kam dávat. A pak si společně s dítětem sedněte a vyberte hračky, se kterými si nehraje, vložte je do krabice od bot (velice ekologické), napište na ně pohlaví a věk dítěte, pro které jste hračky vybírali a odneste na jedno z odběrných míst. Přikládám odkaz, kde vše potřebné najdete.

3. Svůj čas

Náš čas je sice to nejcennější, co máme, ale i přesto jím mnoho z nás plýtvá a neváží si ho. Proto mám pro vás super způsob, jak ho využít na maximum a zbytečně neprokrastinovat u Netflixu.

Je to úplně prosté a určitě jste o tom už museli slyšet. Prostě se zvedněte a běžte do nejbližšího útulku, půjčte si pár pejsků a běžte s nimi na procházku. Přísahám, že vděčnější pohled jste v životě neviděli a neuvidíte. Ono být zavřený většinu dne v kleci není úplně nejpříjemnější.

No a pokud si i tak myslíte, že máte celý den nabitý a na pejsky vám nezbývá čas, tak stačí, když si stáhnete aplikaci WowApp a můžete pomáhat vámi vybranému útulku jen díky tomu, že voláte nebo hrajete hry. Více se můžete dozvědět zde.

4. Daruj mateřské mléko

To, že můžeme jít darovat krev nebo plazmu ví každý, ale co takové mateřské mléko? To málo koho napadne, a přitom je v republice mnoho malých dětí, kterým by velice prospělo. Takže pokud jste nebo máte v okolí zdravou kojící maminku, určitě jí nezapomeňte říct a dojděte na jedno z 5 odběrných míst. Více se dozvíte informací naleznete tady.

5. Vlasy

Tohle je sice pomoc, kterou většina lidí vykoná maximálně jednou za život, ale i to se počítá. Pokud máte dlouhé a nezničené vlasy a uvažujete o kratším sestřihu, neexistuje lepší možnost, jak vaše vlasy využít, než je darovat. V České republice existuje spousta lidí, kteří kvůli nemoci přišli o své vlasy a stydí se chodit na veřejnost. A není se čemu divit, dneska společnost soudí cokoli a soucitné pohledy taky nemusí být úplně příjemné. Navíc nová paruka je drahá záležitost, proto existují organizace jako nadační fond Daruj vlasy, kde si pouze domluvíte schůzku v jednom z partnerských salónů a víte, že po ostříhání vaše dlouho pěstovaná chlouba nepůjde do koše.

Tak doufám, že alespoň jednu z možností využijete a pomůžete tak zadarmo potřebným lidem. No a samozřejmě tady je ještě bonusová možnost, o které doufám, že všichni víte, ale i tak ji pro jistotu zmíním. Pokud se vám ani jedna z výše uvedených možností nelíbila, tak stačí nakoupit přes Podpořit.cz a máte zaručeně zlepšenou karmu alespoň na týden dopředu. Protože nejen, že si nakoupíte vše, co zrovna potřebujete, ale i pomůžete námi podporovanému projektu jen pomocí pár kliknutí.

Užívejte si, neplýtvejte a pomáhejte.