Mobilní hospic v Olomouci – Nejste sami

Mobilní hospic Neste sami se stal naším druhým příběhem, kterému pomáháme. Snažíme se vybrat 14 999 Kč na notebook, který by sloužil lékařům v terénu pro monitorování pacientů. Co vlastně mobilní hospic zajišťuj a další podrobnosti se dozvíte v tomto článku.

Mobilní hospic z Olomouce s příhodným názvem Nejste sami je obecně prospěšná společnost pomáhající nespočtu lidí odejít důstojně z pohodlí domova v přítomnosti svých blízkých a rodiny. Stará se o starší lidi, ale také především o ty úplně nejmenší. Nabízí svým pacientům jak paliativní péči, tak také psychickou pomoc a dvaceti čtyř hodinový dohled lékaře.

Když se mluví o smrti starších lidí, tak je to jistě bolestné, ale nikoli tolik jako smrt malého dítěte, která je speciálně v naší společnosti brána jako něco naprosto nevídaného a šokujícího. Nicméně i takové případy se najdou a není nic důležitějšího, než malému bojovníkovi dopřát pohodlí a klid domácího prostředí. Proto jsme se rozhodli pomocí stránky podpořit.cz těmto lidem pomoct.

Hospic je sponzorovaný několika společnostmi, nicméně i tak nezbývá dostatek peněz na důležité vybavení pro personál, které jim dokáže mnohonásobně usnadnit práci. V tomhle případě se jedná o notebook pro sestry a lékaře v terénu, jelikož jak už jsem zmínila hospic se snaží dopřát svým pacientům pohodlí domova. A to se neobejde bez výjezdů lékařů, kteří se bez důležitého vybavení neobejdou.

Na závěr bych tedy ráda zmínila, jak jednoduchý a obyčejný život oproti některým máme. A tak je důležité obětovat pár kliknutí navíc při nakupování a pomoct nám tak k dosažení našeho cíle.

Pokud se zrovna chystáte nakupovat online, nezapomeňte využít Podpořit.cz a svým nákupem přispět zdarma na dobrou věc. ❤️