Jak s Nakladatelstvím Kazda konáme dobro

V tomto článku bychom vám rádi představili jednoho z našich dobrosrdečných partnerů – Nakladatelství Kazda.

Toto nakladatelství je jedinečné v tom, že se nevěnuje beletrii, ale přináší čtenářům zajímavé knížky ze světa zvířat, přírody, udržitelnosti, netradičního cestování a umění. Z jejich titulů si vybere každý, kdo se o tato odvětví alespoň trošku zajímá. Od těch úplně nejmenších až po zcestovalé a zkušené čtenáře. Na své si zde přijdou čeští čtenáři tak i slovenští. Nakladatelství Kazda totiž prodává knihy v českém i slovenském jazyce.

Nakladatelství Kazda zásobuje své čtenáře spoustou témat ke čtení a také dárkovými poukazy, které mohou darovat svým blízkým a dopřát jim tak krásný zážitek v podobě oblíbené knihy. Komunitou čtenářů Nakladatelství Kazda může být každý z nás. Nakladatelství se svým čtenářům přibližuje články, které píše na svůj blog. V těchto článcích mimo jiné naleznete tipy ke čtení a knižní novinky!

Pokud jste vášnivými čtenáři a posluchači audioknih, nesmí vám uniknout to, že nakladatelství Kazda sdílí ukázky svých audioknih na Youtube. Každý má tak jedinečnou možnost si poslechnout ukázku své oblíbené knihy a přesvědčit se o tom, že je to ta pravá pří pro něj!

Ukázka audioknihy: Pobřežní cesta od Raynor Winnové. Čte Dana Černá.

Knihy, které mají smysl vychází v nakladatelství Kazda již od roku 2014! Za tu dobu se nakladatelství rozhodlo pro několik úžasných skutků. Mezi ně řadíme mimo jiné to, že nakladatelství poskytuje 40 % slevu pro registrované knihovny na všechny tituly nakladatelství Kazda. Jsou si totiž vědomi, jak významnou roli mají knihovny v České republice! Nejenom, že stojí za všeobecnou podporou čtenářů, ale také stojí v uchováváním a rozvojem našeho kulturního dědictví! Tuto myšlenku je důležité šířit a podporovat všechny čtenáře napříč generacemi.

Jelikož nakladatelství Kazda a Podpořit.cz mají společnou jednu důležitou věc, a to pomáhat lidem, kteří to potřebují, rozhodly se spojit síly! Nakladatelství Kazda poslalo spoustu dětských a naučných knížek pro naše nejmenší hrdiny! Tato úžasná spolupráce vznikla již na konci roku 2020, a proto každý z vás může svým nákupem v nakladatelství Kazda přispět na aktuální příběh na Podpořit.cz. Stačí se vždy před svým nákupem prokliknou z Podpořit.cz na web Nakladatelství Kazda a provést nákup.

Knihy Kazda - Darované knihy

(Fotografie knih, které darovalo nakladatelství Kazda dětským příběhům na Podpořit.cz)

Vzhledem k situaci spojené s pandemií COVID-19 jsme nemohli našim dětským příběhům darované knihy předat již v prosinci a museli jsme čekat na postupné rozvolňování.

Během března letošního roku jsme se domluvili s paní ředitelkou dětského domova Loreta ve Fulneku, zda bychom je mohli krátce navštívit a knihy jim předat. V úterý 26. března jsme předali první knižní zásilku plnou radosti. Knihy dle slov paní ředitelky Malinové a paní vychovatelky Richterové dětem vykouzlily úsměv na tváři.

 „Knížky pro děti jsou super, použijí je nejen samy děti pro čtení, ale hlavně vychovatelé při výchovně vzdělávací práci – poznávání, hry, vyhledávání, a hlavně distanční výuce.“ Paní ředitelka Renata Malinová z dětského domova Loreta ve Fulneku.

Jsme nesmírně vděční za tuto úžasnou spolupráci s nakladatelstvím Kazda a už se nemůžeme dočkat, až předáme všechny darované knihy našim dětským příběhům!

Nakladatelství Kazda darovalo knihy do Fulneku

(Ukázka dvou knih, které jsme předali 26.03.2021 do dětského domova Loreta ve Fulneku)