Reknihy – Projekt, který dává knihám druhou šanci

Reknihy jsou projekt, který se zrodil v hlavě Tadeáše Kuly a vznikl téměř přes noc. V podnikatelském světě není totiž radno čekat s novým nápadem. Tato webová stránka funguje jako takový online antikvariát. Vaše již přečtené nebo nechtěné knížky zde můžete poslat a jiní si je můžou přes tuto platformu od vás koupit. Každý čtenář zde má svůj profil, na který se mu knížky nahrávají a on si pak může vybrat utržené peníze. 

Platforma tak šetří váš čas i peníze. Nemusíte hledat nejbližší antikvariát a knížky tam nosit, a ještě navíc je prodat pod cenou. Nemusíte také knížky nahrávat na bazary a handrkovat se o cenu. Je to velice jednoduchý a šetrný způsob jak knížky poslat dál.

Své si zde najde opravdu každý. Můžete si vybírat z mnoha žánrů a pro studenty je zde i sekce učebnic. Každý, kdo chodil na střední školu ví, jak těžké může být sehnat tu správnou knihu a neutratit přitom všechno kapesné.

Reknihy podporují deštné pralesy

Kromě toho, že projekt sám o sobě šetří planetu, tak část svého výdělku věnuje i na pomoc deštným pralesům. A to díky organizaci Rainforest Trust, kam peníze posílá. Za každou objednávku, tak může zachránit až 400 metrů čtverečních lesů. 

Reknihy

Rainforest Trust, které Reknihy pomáhají, vznikla už v roce 1988. Tři vizionáři měli odvážný plán: nakoupit a střežit ohrožené deštné pralesy a zachránit život v nich. Je to náročný běh na dlouhou trať, ale po 30 letech se pro ně nic nemění. S každým koupeným akrem zachraňují tisíce stromů a ohrožených druhů zvířat a rostlin. Za tu dobu, co pralesům pomáhají zachránili přes 34 milionů akrů půdy po celém světě. 

Věříme, že vás tento další inovační způsob pomáhání životnímu prostředí zaujal. Pokud byste ho chtěli vyzkoušet a nějaké knížky poslat, pak se určitě podívejte na toto video.